Kan een goede bureaustoel de werknemer beïnvloeden?

Vele mensen werken fulltime 40 uur per week op kantoor. Hierbij zitten ze grotendeels achter hun bureau op hun bureaustoel. Als dit stoelen zijn van slechte kwaliteit, kan dit op zowel korte als lange termijn voor grote problemen zorgen. In dit artikel vertellen we je hoe een comfortabele stoel het werkgeluk van jouw werknemers kan beïnvloeden. Zo kun je het optimale uit jouw kantoorinrichting in Hoogeveen halen. 

Zithouding

Wist jij dat goede bureaustoelen bevorderlijk zijn voor je zithouding? Voor mensen met een zittend beroep is een goede bureaustoel zelfs een absolute must. Bij een verkeerde stoel zal je al snel last krijgen van lichamelijke klachten, waardoor je op een gegeven moment niet meer weet hoe je moet zitten. Goede bureaustoelen moeten in hoogte verstelbaar zijn, een lendensteun hebben en van hoogwaardig materiaal zijn gemaakt. Dit is zo omdat deze functies ervoor zorgen dat jouw werknemers rechtop kunnen zitten tijdens het werk. Een slechte houding aannemen kan belastend zijn voor je nek-,rug- en schouders. Wanneer werknemers lange uren op kantoor werken, helpt het behouden van een goede houding om vasthoudender en geconcentreerder te zijn.

Aanpasbaarheid 

Goede bureaustoelen kunnen iedereen in het bedrijf comfortabel laten zitten en dat komt door de fijne eigenschappen. Deze eigenschappen stellen werknemers in staat om de stoel aan te passen aan hun specifieke behoeften. Als het te laag of te hoog is, kunnen ze de stoel eenvoudig verstellen en de zitting van de stoelen verhogen. Dit betekent dat je de stoel helemaal kunt verstellen naar het lichaam van de gebruiker.  Als de stoel soepel verplaatsbaar is, dan ben je ook sneller geneigd om in een gezonde werkpositie te zitten.  Dit is ontzettend fijn voor de medewerker en draagt bij aan een positieve werkomgeving. Niemand kan goed presteren als hij of zij dagelijks met pijntjes en kwalen te maken heeft. Goede bureaustoelen zijn ergonomisch ontworpen om de behoeften van elke werknemer te ondersteunen.

Duurzaamheid 

Het is een feit dat een goede bureaustoel langer meegaat en vraagt om ​​minder onderhoud dan een goedkopere versie. Het regelmatig repareren van beschadigde stoelen zorgt niet alleen voor onnodige kosten, maar is ook onprettig voor zowel de werknemers als het bedrijf. Het kopen van hoogwaardige bureaustoelen is een verstandige investering die ervoor zorgt dat iedereen er voor langere tijd plezier van kan beleven. Wil je toch tweedehands bureaustoelen kopen? Er zijn tegenwoordig genoeg bureaustoelen voor een goede prijs, maar dan is het wel belangrijk om deze goed te inspecteren. Anders hebben jouw werknemers en jij er nog niks aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *